Bewustwording,  Blog,  Brieven aan mezelf,  Grootsheid,  Inspiratie,  Liefde,  Positiviteit

Anoniem

Jij hebt me geraakt. Met je hardvochtigheid. Met je denigrerende toon. Met je negativiteit. Je sprak niet tegen mij. Je sprak tegen iemand die je kende. Je gebruikte een openbaar platform. En zo las ik je woorden. Ik heb je wat te zeggen. En ik worstel nog met het vinden van de juiste woorden. Het maakt me boos dat je zo hebt gesproken. Ik begrijp het daarnaast ook niet. Je spreekt over iets waar je niets van af weet. Je stuurt haat de wereld in met jouw woorden. Waarom zou je dat doen?

Ik heb je opgezocht, want ik wilde weten wie je bent. Je hebt een dochter. En weer denk ik aan wat je schreef. Je stuurt haat de wereld in. Wat krijgt jouw dochter daar van mee? Dat prachtige, onschuldige meisje.
Ik las berichtjes van vrienden, die je troostende en bemoedigende woorden sturen. Je hebt het moeilijk. Je bent dus net als mij. Je bent dus net als elk ander mens.

Toch niet anoniem

En zo merk ik dat mijn woede weg ebt. Je bent niet anoniem. Je bent een mens. Iemand die met vallen en opstaan door het leven gaat. Iemand die fouten maakt. Iemand die de dingen goed probeert te doen. Iemand die kwetst. Iemand die wordt gekwetst.

Ik doe mijn best om je niet te haten. Het is moeilijk want ik wil je verafschuwen. Ik wil jou toe spreken met dezelfde haatdragende toon. Maar ik doe het niet. Ik vertik het. Ik ben beter dan dat. Het enige dat ik kan doen, is diep ademhalen en het loslaten. En dat kan ik. Dat ga ik doen. Ik ga niet meer over jou nadenken. Ik vergeef je jouw onwetendheid. Ik stuur liefde naar jouw dochter. En misschien ook iets naar jou.

Mens zijn

Jouw gezicht staat op mijn netvlies. Het is een herinnering aan wat het is om mens te zijn. Het is de kwalijke kant van het mens zijn. Het is een herinnering aan wat ik zelf de wereld in stuur. Dank je wel, want door jou voel ik nog sterker de drang om dat liefde te laten zijn. Ik maak het mijn missie om haat weg te sturen uit mijn leven. Ik kwijn niet meer weg onder het lot, maar ik neem het heft in eigen handen.
Jij neemt niet de regie over. Dat doe ik. En ik kies liefde.

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk. 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *