Bewustwording,  Blog,  Grootsheid,  Inspiratie,  Liefde,  Motivatie,  Positiviteit

Attent

Wat kunnen mensen toch mooi zijn. Liefdevol in hun aandacht. Vriendelijk met hun woorden. Attent met hun acties. Vaak zijn het niet de grootse gebaren, maar juist de kleine attenties, die je je jaren later nog kunt herinneren.

Zo heb ik tijdens mijn werk als reisadviseuse ooit een jongeman aan de balie gehad, die kwam informeren naar de mogelijkheden voor een reis naar Zuid-Afrika. Ik werkte toen net een aantal maanden bij het betreffende reisbureau, en dit was de eerste keer dat de voorgenomen reisbestemming Zuid-Afrika was. Een land die ik heb bezocht en van waar ik ook heel enthousiast terug ben gekomen. Vanzelfsprekend was ik erg gemotiveerd om deze jongeman en zijn reisgezelschap te vertellen over het prachtige land. Dit resulteerde in een boeking, wat los van mijn enthousiasme over de reisbestemming ook een fijn compliment was voor het vertrouwen dat mij als adviseur werd geschonken.
Jaren later kwam hij opnieuw naar het reisbureau. Ik herinner me hoe verbaasd hij was dat ik nog wist wie hij was. Maar ja… sommige klanten blijven je nu eenmaal bij.

Bijzonder

Opnieuw kwam hij voor informatie over een reis; dit keer een bestemming die ik niet zelf had bezocht, maar waar ik zeker niet minder enthousiast over was (het staat tot op de dag van vandaag nog op mijn bucketlist!).
We spraken de mogelijkheden door en opnieuw legde hij zijn vertrouwen bij mij neer. Nadien bracht hij me een bos bloemen om me te bedanken voor de goede zorgen. Wat hij deed, was niet groots. Het was misschien zelfs niet eens bijzonder voor hem. Maar voor mij betekende het heel veel.Die periode was voor mij persoonlijk een moeilijke tijd. Ik was op een plek in mijn leven beland, waarin ik besefte dat ik niet gelukkig was. Ik was niet waar ik wilde zijn. Ik zat vastgeroest in een leven dat niet bij mij hoorde. Ik worstelde met gebeurtenissen uit mijn jeugd en mijn vroege volwassenheid. Op dat moment kon ik niet de gewenste vrije tijd opnemen om hiermee aan de slag te gaan, en dus heb ik mijn ontslag ingediend. De beslissing om te gaan was op dat moment de enige juiste keuze.
Hij zei dat hij wilde weten bij welk reisbureau ik zou gaan werken, zodat hij bij me kon blijven boeken. Dat ontroerde me en ik besefte dat dit is wat er gebeurt wanneer je echt verbinding hebt met iemand. Een zakelijke verbinding, maar ook een menselijke verbinding.

Omhelzing

Enige jaren eerder ben ik de uitdaging aangegaan, om de Nijmeegse Vierdaagse te gaan lopen. Het stond al een tijd op mijn bucketlist en ik had er lang voor getraind. Dag drie kwam hard aan. Fysiek had ik mijn maximum bereikt en ik herinner me meerdere momenten waarop de tranen over mijn wangen biggelden, terwijl ik de pijn probeerde te doorstaan. Fysiek was het een uitdaging, maar mentaal was het nog zwaarder. Je wilt stoppen, je wilt opgeven, maar tegelijkertijd besef je dat je over de helft bent en dat je zo hebt gevochten om op dat moment daar te zijn. Je wilt doorgaan, je wilt die plak halen, je wilt het zo graag…
Slechts enkele kilometers voor de finish, brak ik. Ik bleef doorlopen, maar ik kon niet meer stoppen met huilen. Ik zat er helemaal door heen. Vanuit het niets kwam een vrouw uit het publiek naar me toe en omhelsde me. Haar bemoedigende woorden deden me zoveel goed. Een vrouw, die ik nog nooit eerder had gezien, die ik daarna ook nooit meer heb gezien. Ze had geen enkele reden om te doen wat ze deed, maar ze maakte al het verschil voor mij.
Tot de dag van vandaag ben ik haar nooit vergeten.

Dit zijn de momenten die het leven mooi maken. Als mensen vanuit hun hart leven, dan zijn ze zo mooi. Deze mensen inspireren me om ook vanuit mijn hart te leven. Om affectie te tonen, om waardering te promoten, om te geloven in liefde.

Wie kunnen jullie je nog herinneren door hun liefdevolle acties?

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk. 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *