Blog

Het zit al in je

Door Janet | 23 december 2020
Gepost in , , , ,

Mijn missie ontstond uit een frustratie. Dat hoor je wel meer. Soms merk je dat je ergens heel sterk over denkt. Iets wat je telkens weer opvalt en waar je steeds een beetje meer over opwindt. Bij mij was dat het zien dat mensen het tegenovergestelde deden van wat ze eigenlijk het liefste wilden.

Lees verder

Hoe je kunt kiezen voor jezelf: Riëtta’s verhaal

Door Riëtta | 16 december 2020
Gepost in , , , ,

Kiezen. Iets wat ik wel vaker lastig vind. Dubben. Voors en tegens tegen elkaar afwegen. Meningen van anderen in overweging nemen. En dan heb ik het nog niet eens over echt belangrijke keuzes maken. Kiezen voor mezelf. Mijn eigen leven. En de keuze waar ik nu voor sta, is een van een pittig kaliber. Dit is mijn verhaal.

Lees verder

Kies je geluk

Door Janet | 09 december 2020
Gepost in , , , , ,

We waren net een paar maanden aan het daten. Onze eerste Valentijnsdag was gearriveerd. Mijn lief had me mee uit eten genomen. En thuis gaven we elkaar een cadeautje. Zijn cadeau was zo leuk dat ik er nu – jaren later – nog steeds veel plezier van heb. Wat hij me gaf?

Lees verder

Wat moet ik doen met al die goedbedoelde adviezen?

Door Riëtta | 02 december 2020
Gepost in , , , ,

Is dat je ooit opgevallen? Alle kampen die tegenwoordig lijken te bestaan? Hoe ingewikkeld het leven hierdoor geworden is? Iedereen heeft overal een mening over. Ik merkte dat heel sterk toen ik voor het eerst in verwachting was. Iedereen vond er wat van.

Lees verder

Een tijd van geven en nemen

Door Janet | 25 november 2020
Gepost in , , , , ,

De kerstdagen komen er weer aan. Zoals altijd ben ik alweer druk op zoek naar de leukste kaartjes om te versturen. Vaak zijn mensen verbaasd als ik ze vertel dat ik kerstkaarten verstuur. “Doe jij dat nog steeds? Ik ben ermee gestopt, omdat ik steeds minder kaarten terug kreeg.“ Herkenbaar. Ook voor mij. Maar toch vind ik het altijd jammer als mensen dat zeggen. Zo’n kaartje is een klein gebaar, maar kan voor zoveel plezier zorgen bij de ontvanger.

Lees verder

Waarom wil ik altijd iedereen pleasen?

Door Riëtta | 04 november 2020
Gepost in , ,

Hoe het met jou zit weet ik niet, maar ik ben een ontzettende pleaser. Ik maak het graag iedereen naar de zin en loop mezelf daar vaak in voorbij. Ondanks dat ik het vaak al druk zat heb met mijn werk, het opzetten van mijn eigen bedrijf, mijn gezin en mijn huishouden laat ik me vaak nog andere dingen ‘in de maag splitsen’. Ik ben bijvoorbeeld vrij actief bij de sportvereniging van mijn kinderen. Zet me daar vaak in en soms bewust even niet. Maar dan blijkt last minute dat er niemand is om die late bardienst te draaien en als ik dan gebeld word… ja dan vind ik het heel moeilijk om nee te zeggen. 

Lees verder

Praat je ook zo tegen jouw beste vriendin?

Door Riëtta | 28 oktober 2020
Gepost in , , ,

Stel je eens voor, je bent in gesprek met een kennis en diegene begint te praten over een van jouw beste, liefste vriendinnen. En wat diegene te zeggen heeft, is niet fraai. Ongegrond. Onaardig. “Wat is ze toch een lui mens! Heb je gezien hoe ze eruit ziet? Hoe durft ze zo naar buiten te gaan?” “Heb je de traktaties gezien die haar dochter mee had naar school, ziet er toch niet uit! Weer lui, gewoon een zakje chips met een sticker erop, wat dom!”

Lees verder

Stilstand: een moment waarop je kunt kiezen voor grootsheid

Door Janet | 21 oktober 2020
Gepost in , , , , ,

Er komt een moment dat je even stil staat in je leven. De kans is groot dat dit moment komt net nadat er een onverwachte wending plaatsvindt. Je raakt je baan kwijt. Of je relatie gaat uit. Of je ontdekt dat je niet blij bent met wie je bent geworden, of waar je staat in het leven. Hoe ga je daarmee om? Wat helpt om weer op gang te komen? Ik vertel je mijn ervaring.

Lees verder