Bewustwording,  Blog,  Grootsheid,  Inspiratie,  Liefde,  Positiviteit

Briefjes

Op 01 januari 2016 las ik een bericht van Elizabeth Gilbert. De schrijfster van Eten, Bidden, Beminnen schreef over haar Gelukspotje. Elke dag pakte ze een notitieblaadje, en schreef hierop waar ze die dag dankbaar voor was. Het briefje stopte ze vervolgens in haar ‘Happiness Jar.’ Op Nieuwjaarsdag gooide ze de pot om en las ze elk briefje. Die ervaring bracht haar troost, maakte haar blij en dankbaar. Ik werd geïnspireerd om ook dit een jaar te gaan doen.

Dus diezelfde avond vond ik een doosje en scheurde ik verschillende A4-tjes in acht stukjes en begon ik te schrijven. Sommige dagen was het moeilijk iets te bedenken waar ik dankbaar voor was. Dan bleef mijn stift even boven het papier hangen, terwijl ik mijn geheugen doorzocht op zoek naar dat moment waarop ik had moeten glimlachen, of waarop ik dat warme geluksgevoel voelde, ook al was het maar heel kort.

Start van het nieuwe jaar

En toen kwam de dag dat ik wakker werd in 2017. Eén van de eerste dingen waar ik aan dacht was mijn Geluksdoosje. Ik wist gedurende het jaar al dat ik enkele dagen had gemist, maar al met al ben ik toch goed drie uur bezig geweest om al die briefjes te openen en ze weer te lezen.

Soms verbaasde ik me over de tekst en vroeg ik me af wat ik ermee bedoeld had. Soms glimlachte ik omdat ik me kon herinneren hoe fijn het gevoel was geweest wat ik omschreef. Soms lachte ik omdat ik iets mafs had geschreven over wat me die dag blij had gemaakt. Maar naarmate ik meer briefjes opende, merkte ik een gevoel van verwondering opwellen. Wat had ik toch veel meegemaakt, en wat was het jaar toch eigenlijk bijzonder geweest.

Groei en rust

Begin 2016 wist ik nog niet dat ik in september in de ziektewet terecht zou komen, en dat ik toch door ben gegaan met het opschrijven van waar ik blij, trots of dankbaar voor was, maakte nu duidelijk hoe zo’n groei ik heb doorgemaakt het afgelopen jaar.
Een sterk terugkerend thema was ‘rust’. Wat was ik toch elke keer weer dankbaar voor de momenten dat ik voor mezelf had gekozen. Dat ik even niets moest, maar gewoon mocht ‘zijn’. Nu weet ik dat dit verlangen zo sterk was omdat ik op een zijden draadje probeerde te balanceren, en alle ballen in de lucht probeerde te houden.
Grappig als ik me nu bedenk hoe fijn het is om één ding per keer te doen, terwijl ik begin 2016 nog trots was op mijn talent van snel schakelen en meerdere dingen tegelijk kunnen doen.

Ik heb de mooiste quotes apart gelegd en daar wil ik iets bijzonders mee gaan doen. Misschien inlijsten of verwerken in een visionboard of ze gebruiken voor toekomstige blogs.

Iedere dag iets positiefs

Van meerdere mensen kreeg ik het compliment dat er discipline voor nodig is om een jaar aan briefjes te hebben geschreven. Ja, dat klopt, maar het is het meer dan waard. Gedurende het jaar ben je elke dag bezig met iets positiefs, iets moois, iets fijns. En de klapper aan het einde van het jaar is de liefde, warmte, troost en rust die je krijgt van jouw eigen woorden weer terug lezen. Deze ervaring is onbetaalbaar. ❤

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk. 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.