Bewustwording,  Blog,  Brieven aan mezelf,  Grootsheid,  Inspiratie,  Liefde,  Positiviteit

Fit

In het voorjaar zie ik altijd posters en andere reclame-uitingen met aanbiedingen om fit en vitaal de zomer tegemoet te gaan. Sportscholen bieden programma’s aan waarin je in een bepaald aantal weken kilo’s kwijt kunt raken, zodat je je over een paar maanden weer in je bikini durft te hijsen.

De nadruk ligt weer op diëten, met shakes en mueslirepen en we staan weer massaal voor de spiegel en op de weegschaal. Ons kritische oog ziet alles. We vertellen anderen dat het een kwestie is van discipline, en we vertellen onszelf dat we niet mogen opgeven.

Wat een onzin.

Je bent zelf het hele jaar door prioriteit.

Gezond zijn, je fit voelen en fijn in je lijf zitten, is iets dat het hele jaar door een prioriteit voor ons zou moeten zijn. We zouden ons in elke outfit lekker moeten voelen, en niet alleen maar ons zorgen moeten maken wanneer we in een bikini rondlopen.

Vanochtend was ik in de sportschool en het viel me ineens op dat de poster me stoorde. Op die poster stond een prachtige vrouw, geen grammetje vet, alle zichtbare huid mooi zongebruind. Zo’n vrouw, die wij vrouwen willen zijn, en zo’n vrouw, die mannen graag naast zich hebben lopen. Was ik jaloers? Ja, natuurlijk, en daar is niets mis mee. Maar dat was niet hetgeen dat me stoorde.

De indruk wordt gewekt dat zo’n lichaam voor iedereen is weggelegd. Dát stoort me, want dat is gewoonweg niet zo.
Niet iedereen wil zo hard ervoor moeten werken. Sommige mensen willen blij zijn met zichzelf, los van wat de weegschaal of hun spiegel weergeeft. Sommige mensen willen genieten van hun eten, en niet bezig zijn met calorieën tellen. Sommige mensen hebben lipoedeem…
Tja, die laatste is natuurlijk van mij, maar ook in die eerdere stellingen kan ik me prima vinden, en ik weet zeker: velen met mij!

Mijn gezonde levensstijl

Naar de sportschool gaan, gevarieerd (en lekker!) eten en bezig zijn met wie ik ben en wat ik wil halen uit het leven, hoort allemaal bij een gezonde levensstijl. Dit past bij mij.
Geen shakes, die alleen maar effect hebben zolang je ze gebruikt, en dan ook nog vooral je portemonnee slanker maken. Geen weigering van ongezond eten, want weigeren maakt dat ik het alleen maar meer wil. Ik geniet nu van dat taartje, en ga straks lekker los in de sportschool. Geen schuldgevoelens, geen moeten, geen van dat onhaalbare. Ik geef mezelf ruimte. Rust. Liefde.

En als ik dan in de spiegel kijk, en ik zie dat vetrolletje… Prima, ik ben niet perfect. Ik weet dat ik meer ben dan mijn buitenkant. Ik weet dat ik mijn best doe. En vooral dat ik gelukkig ben om wie ik ben en wat ik nastreef, en dat is meer echt MIJ zijn. ❤

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk. 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *