Bewustwording,  Blog,  Inspiratie,  Liefde,  Positiviteit

Geloof

Waar geloof jij in? Geloof je in God? In de kracht van hoop? Geloof je in liefde? Of in jezelf? Geloof je überhaupt in iets?

Vaak wordt geloof geassocieerd met religie, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Geloven in iets, heeft iets puurs. Je weet het niet, je kunt het niet onderbouwen met wetenschap, met feiten of met ervaring. Geloven is iets wat je doet, omdat het goed voelt.

Waar ik in geloof

Bovenaan mijn pagina staat waarin ik geloof. In wonderen. In een mooie wereld. In mezelf.
Dat is niet zomaar iets. Dat is waar ik in kies te geloven. Ik werk daar ook aan om dat te (blijven) geloven. Elk soort geloof wordt immers uitgedaagd. Mensen roepen dat God niet bestaat. Je verliest de allerbelangrijkste persoon in je leven, waardoor de hoop van je weggescheurd wordt. Je ziet liefde om je heen, maar jouw ware is er niet. De maatschappij leert je keer op keer te twijfelen aan wie jij bent, door je te vertellen wie je zou moeten zijn: een betere echtgenoot, een sterkere vrouw, een slimme carrièrevrouw, een emotioneel aanwezige vader.

Moeilijk om te geloven

Soms is het moeilijk te blijven geloven. Wanneer die vriendin je voor de zoveelste keer teleurstelt. Wanneer jou niet om je mening wordt gevraagd tijdens een vergadering. Of wanneer je maar niet duidelijk genoeg je grenzen kunt aan geven bij mensen die er keer op keer over heen walsen… Terugkerende situaties, vervelende confrontaties, en oude wonden die weer worden opengereten. Herinneringen, die je je laten afvragen waarom, en ook wanneer. Waarom overkomt me dit toch aldoor? Wanneer is het nu eens klaar?
Soms wil je de handdoek in de ring gooien en uitroepen: “Bekijk het ook maar!”
Soms is er een wonder nodig. Is de wereld lelijk. En geloof ik niet in mezelf.
En dat is de harde waarheid. Mijn waarheid in ieder geval.

Emoties uiten

Juist daarom is het zo belangrijk voor mij dat ik deze blogs blijf schrijven. Ik wil mijn emoties kunnen uiten en deze aan jullie toevertrouwen. Het is aan deze kant van het scherm soms best eenzaam, en dan is het fijn om even stil te staan bij wat mijn woorden kunnen doen. Voor een ander, maar ook voor mezelf. Ik wil erop vertrouwen.

Terwijl ik dit schrijf, merk ik dat ik dat dit de balans is die ik zoek. Als mijn geloof even een knauw heeft gekregen, dan wil ik vertrouwen. Ik wil vertrouwen dat ik terug kom bij mijn geloof. Dat voelt goed. Dat is kiezen.
Opnieuw zeg ik ‘nee’ tegen de drama, tegen het verdriet en tegen de mensen die mij klein houden. Ik zeg ‘nee’ tegen hen en ik zeg ‘ja’ tegen mezelf.

Ik geloof in wonderen

Ja, ik geloof in wonderen. Ja, ik geloof in een mooie wereld. En ja, ik geloof wel degelijk in mezelf.
En nu ga ik dat nog een aantal keer herhalen.

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk. 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *