Bewustwording,  Blog,  Grootsheid,  Inspiratie,  Liefde,  Positiviteit

Hart

Nu je je bewust bent van de signalen die je lichaam afgeeft, en wat je gedachten zijn, kom je bij het laatste stukje. En dat is de invloed van je gedachten op je hart.

In de vorige blog schreef ik over gedachten, zoals ‘Stel je niet aan,’ of ‘Kluns!’ of ‘Heb ík dat weer!’ Dit zijn gedachten die bij mij veelvuldig voorkomen, maar iedereen heeft zijn of haar eigen variaties daarop. Dit zijn de gedachten die je kwetsen. Je denkt misschien dat je jezelf niet kunt kwetsen, maar niets is minder waar.

Onderbewustzijn

Zinnetjes zoals ‘Stel je niet aan’ zijn naar alle waarschijnlijkheid vroeger een keer tegen je gezegd, en deze zijn in jouw onderbewustzijn blijven hangen. Als je zoekt naar validatie of liefde – en ik denk dat we dit allemaal doen in meer of mindere mate – vooral dan zijn dit soort gedachten pijnlijk echt.
Je kunt je wel voorstellen dat gedachten, zoals ‘Top gedaan!’ of ‘Wat ben je een lieverd’ een veel positievere invloed hebben op je hart.

Als je terugdenkt aan vroeger, vooral aan de periode toen je kind was, dan zul je waarschijnlijk wel iemand voor de geest kunnen halen, die je bestrafte, neerbuigend tegen je sprak, of met een bepaald venijn over je oordeelde. Hopelijk kun je je ook herinneren dat er mensen waren, die je steunden en die je vertelden dat je goed bezig was.

Echo van vroeger

Onze gedachten nu zijn vaak een echo van wat er vroeger tegen je is gezegd. Nu ben je echter zelf degene die dit blijft herhalen, en je bent je er niet eens van bewust ook!
Het komt ook voor dat je gedachten zijn gevormd door hoe je zelf bepaalde situaties hebt geïnterpreteerd. Je hoeft dus niet letterlijk ‘kluns’ te zijn genoemd, maar je hebt je wellicht in het verleden zo vaak geërgerd aan je onhandigheid dat je jezelf dit label hebt gegeven.

Naarmate je je meer bewust bent van je gedachten, zal het je mogelijk ineens opvallen dat we zelfs onze gedachten hardop uitspreken. In een moment van woede, roep ik soms beschuldigend ‘domme trut’ naar mezelf. Waarom accepteren we dit soort venijn niet van een ander, maar wel van onszelf? Eigenlijk toch best krom, of niet?

Wat vind jij van je gedachten

Het is tijd om na te gaan wat je vindt van je gedachten. Je kunt je voorstellen dat jouw gedachten in feite andere mensen zijn. Over wat een ander zegt en vindt, kun je ook zelf een mening vormen. Ben je het ermee eens of niet? Ook kun je zelf beslissen of je er naar blijft luisteren.
Dus neem even wat tijd voor jezelf. Ga ergens heen waar je tot rust komt. Ga naar de sauna. Ga naar het strand. Ga wandelen, of ga juist ergens zitten. Laat de rust over je heen komen en bedenk dan wat je wilt. Als er niemand zou zijn die over jou kon oordelen, ook jij zelf niet… Over wat je wel en wat je niet zou moeten doen… Wie zou jij dan zijn? Wat zou jij dan doen?Het maakt niet uit of het haalbaar of juist niet haalbaar is. Het gaat erom dat, wat er in je hart zit, eindelijk naar buiten komt. En wat er in je hart zit, dan ben jij. Zonder al die lagen vooroordelen, verwachtingen, teleurstellingen. Zonder die neerbuigende toon en die venijnige woorden, die je weerhouden om dat prachtige mens te zijn, die je diep van binnen bent: Uniek, sterk, en groots.

En wanneer je weet wat er in je hart zit, wie je bent, wie je wilt zijn, en wat je wilt doen, dán wordt het tijd voor actie..! Ga ervoor, lieve lezer, er is nu niemand meer die jou in de weg staat. 😉

Dit blog is het vervolg op Verbinding, Onderbuikgevoel en Gedachten.

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk. 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *