Bewustwording,  Grootsheid,  Inspiratie,  Motivatie,  Positiviteit

Het zit al in je

Mijn missie ontstond uit een frustratie. Dat hoor je wel meer. Soms merk je dat je ergens heel sterk over denkt. Iets wat je telkens weer opvalt en waar je steeds een beetje meer over opwindt. Bij mij was dat het zien dat mensen het tegenovergestelde deden van wat ze eigenlijk het liefste wilden. In deze blog vertel ik meer over het onstaan van mijn missie.

Hoe het begon…

Eén van de eerste keren dat me echt is bijgebleven was de keuze van een dierbaar familielid. Zij was niet gelukkig. We spraken veel over wat ze mistte, wat ze anders zou willen en waar ze naar verlangde. Ik was nog een tiener, maar ik vond het fijn dat ik een luisterend oor kon bieden en dat ik met haar mijn boekenwijsheid mocht delen.

Het raakte me dat ze na elk goed gesprek tóch weer een keuze maakte, die haar niet richting het geluk bracht. Ik wist nog niet veel van de wereld, maar toen al had ik een sterke intuïtie en vertrouwde ik daar op.

Maar gaandeweg begonnen onzekerheden de overhand te nemen. Ik vroeg me af of ik het dan toch niet bij het juiste eind had. De mensen waar ik zo’n oordeel over had, die anders deden dan ze volgens mij zouden moeten doen, leken gewoon door te gaan met hun leven. Ze leken niet gelukkiger, maar ook niet ongelukkiger te worden. Misschien was ik wel degene die het bij het verkeerde eind had.

De druppel

Ik paste me aan, ging meer vertrouwen op wat anderen zeiden. Ik had nog een hoop te leren, besefte ik. Boekenwijsheid was geen echte wijsheid. Ik vertrouwde steeds minder op mijn intuïtie. Ik was zelf niet gelukkig, dus hoe kon ik ooit een ander helpen gelukkig te worden? Ik was boos op mezelf. Boos op de wereld. Omdat het allemaal zo moeilijk was, omdat ik er niets van begreep. Van de ander niet, maar ook van mezelf niet. 

Maar binnen in mij was er een sterke wil om het anders te doen. Ik wilde niet geloven dat geluk niet voor mij was weggelegd. Ik wilde geloven dat ik zelf invloed had op gelukkig zijn. Ik wilde het niet meer worden, nee, ik wilde het zíjn! Ik realiseerde me dat ik een keuze had, die 100% van mij was. Ik realiseerde me dat met elke keuze er ook consequenties aan zaten, en dat die consequenties heel vaak mij (maar ook de mensen om mij heen) tegen hielden om te doen wat ze het liefste wilden. Maar in plaats van mijn keuze te baseren op de consequenties, besloot ik te kiezen op wat goed voelde en dan een weg te vinden in het omgaan met die consequenties.

Wat betekent dit?

Ik leerde al gauw het volgende: wil je een andere baan, maar ben je bang voor de consequentie van minder geld en minder zekerheid, kies dan alsnog voor die baan. Spring in het diepe, laat de angst los.

Door dit te doen, leerde ik weer vertrouwen op mijn intuïtie. Het kan je een les leren die je anders niet had geleerd. Maar veel vaker brengt het je kracht en vertrouwen in jezelf. Je kunt omgaan met onverwachte wendingen in het leven. Je kunt elk moment opnieuw kiezen. Er is geen doodlopende weg. Creëer desnoods een nieuwe weg!

Geloof je me?

Of je nu wel of niet mijn woorden voor waar aanneemt, dat doet er niet toe. Wat ik graag aan je wil meegeven, is dat iedereen, ook jij, de kracht hebt te kunnen kiezen voor wat je écht wilt. Jij hebt de creativiteit om te dromen. Jij hebt het vertrouwen en het lef. Dat is jouw Grootse Zelf. Zij is jouw zelfliefde in haar sterkste wezen. En mijn droom is dat elke vrouw haar ooit ontmoet.

Dus… waar wacht je nog op? Spreek hardop uit wat je het liefste wilt en geef jezelf de tijd en ruimte om een weg er naar toe te ontdekken. Het is zo de moeite waard!

 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *