Bewustwording,  Blog,  Grootsheid,  Inspiratie,  Liefde,  Motivatie,  Positiviteit

Jaarthema…

De start van het nieuwe jaar is voor mij het moment om een nieuw jaarthema aan te meten. Dit is iets waarmee ik werd geïntroduceerd tijdens het jaarprogramma van 365 Dagen Succesvol, en wat me erg helpt focus te houden op het onderwerp wat dat jaar in het licht mag staan.

Hoe het allemaal begon…

Ik was in september 2016 ziek geworden. Officiële term: overspannen. Maar waar het op neer kwam was dat ik op was. Er was geen stukje meer in mij over wat kon blijven doen alsof. 2017 stond daarom in het teken van zichtbaar worden. Niet langer een kameleon zijn en me overal en altijd maar aanpassen aan wie ik dacht te moeten zijn, maar juist ontdekken wie ik ben en waar ik voor sta. Het jaarthema dat ik daarbij formuleerde resoneerde tot in mijn ziel: LiefdeVolWaardig.

Wat er daarna kwam..

In 2018 ging ik een stapje verder. Ik had een jaar achter de rug waarin ik veel heb gevoeld, geaccepteerd en heb laten gaan. Maar ook een jaar waarin ik echt heb leren kennen én omarmen wie ik ben. Nu was het tijd om naar buiten te kijken en koos ik voor: Mrs. Magnetic! Voor mij ging dit jaar om een magneet zijn, het naar me toe laten komen van dát wat bij me past en bij me hoort. Open staan voor liefde door de Mrs. ervoor te plakken, maar niet te moeten zoeken vanuit een plek van tekort. Zelfs het uitroepteken had een doel, want door dit thema voelde ik me net een superheldin. Wat er ook op mijn pad komt, ik kan het aan!

Ik kan de wereld aan! 

Dat dit de waarheid was, bleek toen ik aan het eind van 2018 terugkeek en zag wat er was gebeurd. Aan het begin van het jaar zat ik al acht maanden werkloos thuis. Ik ontdekte als eerste de kant van de magneet die afstoot. Energie slurpende mensen bleven weg. Banen die ik eigenlijk niet wilde, maar dacht wel te kunnen krijgen, wezen mij af. Of ik koos zelf voor een ander pad dan wat me werd aangeboden. In april werd ik benaderd door het uitzendbureau en had ik ineens een baan waarvan ik nooit had gedacht ‘m te krijgen. Mijn netwerk breidde zich uit en het ging allemaal zo moeiteloos. Het was vooral vrij en liefdevol en gewoon goed. En in december werd ik gevonden door een welkome, nieuwe en heerlijke Liefde.

Alles komt samen

In 2019 heb ik gekozen voor: Samen. Dit voelt op alle vlakken precies de juiste. Samen staat voor mij voor liefdevolle rust en balans. Het is het bijeenbrengen van alles wat ik heb ik geleerd, wie ik ben en wat mijn dromen zijn. Alles samen laten komen tot het de realiteit is. Dit betekent mijn missie gaan leven. Maar Samen voor mij is vooral ook een kattenbelletje aan mezelf dat ik het niet alleen hoef te doen. Ik wil het niet eens alleen doen. Mijn missie niet, mijn leven niet. Samen is waar verbinding te vinden is. Samen is waar liefde en groei te vinden is. En ook op het gebied van de liefde is Samen een herinnering aan het verlangen dat ik heb en waar ik naar toe wil. Die fijne partner, die met mij door het leven wil. Met wie ik kan lachen, huilen, praten en slapen. Die man bij wie ik me geborgen voel, en die bij mij volledig zichzelf kan zijn.

Denk je nu: pff wat een gedoe..? Niets is minder waar!

Het leuke van een jaarthema is, dat zodra je deze hebt gekozen en ergens visueel hebt gemaakt, je eigenlijk niet echt meer iets mee hoeft te doen. Het is alsof er een mentale stempel van is gemaakt en dat je die onbewust continu bij je draagt. En op de momenten dat er dan ineens even iets klikt, herinner je ‘m weer. Oh ja, dit is dus wat het jaarthema doet. Het werkt achter de schermen door. Hoe heerlijk is dat?! 

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk.

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.