Bewustwording,  Grootsheid,  Inspiratie,  Liefde,  Motivatie,  Positiviteit

Kies je geluk

We waren net een paar maanden aan het daten en onze eerste Valentijnsdag was gearriveerd. Mijn lief had me mee uit eten genomen en thuis gaven we elkaar een cadeautje. Zijn cadeau was zo leuk dat ik er nu – jaren later – nog steeds veel plezier van heb. Het was een bucketlist boek. In deze blog vertel ik je waarom dat zo bijzonder was.

Ervaringen

Het was de uitdaging om uit mijn comfortzone te gaan. Om dingen te gaan doen en te gaan beleven, die ik niet eerder had gedaan. Het was de vraag om samen met hem een aantal unieke ervaringen te gaan delen.

Het ging om niet denken, maar doen. Het ging om durven. Het ging om lol hebben en er niet te zwaar aan te tillen. Het ging om dromen.

Bucketlist

Zijn cadeau was bucketlist boek. In dat boek stonden talloze ideeën, die we spontaan zijn gaan uitproberen. Wat hebben we gelachen en wat hebben we een goede gesprekken gehad hierdoor.

Het boek nodigde me ook uit om zelf na te gaan denken over wat ik belangrijk vond. Wat wilde ik ooit nog eens in mijn leven gaan doen? Met pen in de aanslag begon ik na te denken, te dromen…

Leven maakt gelukkig

Het blijkt dat ik – zonder dat ik het door had – zelf al veel dingen kon wegstrepen. Ik had de pyramides gezien, ik had een cursus Psychologie gevolgd. Ik had sushi gegeten (geen idee waarom dat nu zo’n ding was, maar lekker is het wel!). Ik had een dier uit het asiel gehaald en een liefdevol thuis gegeven, meerdere keren zelfs.

Maar ik wilde nog zoveel meer ervaren. Ik schreef in het boekje: Een rit in een cabrio. Een ballonvaarttocht. Orka’s in het wild zien. Trouwen. Overnachten in een kasteel. Een boek uitgeven.

Dit jaar hebben we voor een dag een cabrio gehuurd. Ik vond het enorm spannend, maar wat voelde ik me rijk, zo toerend over de bosrijke wegen van Drenthe. Mijn verjaardag vorig jaar stond in het teken van een ballonvaart. We hebben schitterende foto’s die ons herinneren aan hoeveel lol we die avond hebben gehad.

En natuurlijk mijn boek, mijn eerste gepubliceerde boek Gelukkig Groots. Wát een kick om te kunnen zeggen dat ik een gepubliceerd auteur ben. Wát een stoot aan energie geeft het boek me, zelfs nu – een jaar later.

Leven zoals het bedoeld is

Mijn lief liet me door dit boekje zien dat het leven vol kon zijn van wat ik wilde meemaken, wat ik wilde ervaren, waar mijn hart sneller van ging kloppen.

Het leven hoeft geen sleur te zijn. Het mag juist bruisen, het mag vol zijn van blijdschap, genot en plezier. Het kan een aaneenschakeling van keuzes zijn die je hart sneller doen kloppen. Die je het gevoel geven dat je écht leeft.

Het gaat om focus. Wat wil je nu echt? Het mooie is dat een bucketlist voor iedereen weer anders is. Sommige mensen denken heel groot, maar dat hoeft niet. Soms kunnen het juist de kleine dingen zijn, die we ons nooit hebben laten ervaren. Je leeft maar één keer, dus waarom zou je jezelf de kans ontnemen om dingen te doen waar je echt gelukkig van wordt? Je kiest je eigen geluk en je eigen weg.

Wat staat er op jouw lijst? Leuk als je het met ons deelt!

 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *