Bewustwording,  Blog,  Grootsheid,  Inspiratie,  Liefde,  Positiviteit

Leven

Iedereen is óf een bestuurder of een passagier tijdens onze levensrit. Ik schreef al eerder hoe ik wérd geleefd en hoe ik hiervan baalde. Natuurlijk maakte ik best leuke dingen mee, maar die waren dusdanig spaarzaam, dat ik in feite van vakantie naar vakantie leefde. En dat brak me op. Zeker toen bleek dat ik in die vakantieperiodes vaak ook nog ziek werd!

Door een aantal interessante boeken en seminars, ben ik stappen gaan zetten om mijn plekje achter het stuur weer terug te nemen.
Oké, dus wat doe je dan? Je komt erachter dat je meer wilt halen uit je leven. Wat nu? Het eerste wat ik deed, is proberen te achterhalen waarom ik niet het leven leidde wat ik wilde.

NOOIT DOEN!

Het enige dat ik daar namelijk uit haalde was dat ik ongelooflijk veel tijd had verspild en dat ik me zielig voelde omdat ik leefde in angst en alleen maar tekortkomingen zag in mezelf en de keuzes die ik had. Resultaat: méér ontevredenheid!

Waardeer de kleine dingen in het leven

Toen vroeg ik mezelf wat ik miste in het leven.

Ik had het idee dat ik niet genoeg geld had. Ik associeerde plezier en vrijheid met grote dingen. Een vakantiebestemming, een wellnessdagje, een theatervoorstelling. Het nadeel van die grote dingen is dat ze vaak veel tijd en/of geld kosten. De kleine dingen waardeerde ik weinig.

Maar… ik heb niet te weinig geld, als ik nog steeds elke dag kan eten, en als ik mijn rekeningen kan betalen. Ook al staat er een dag voordat ik loon krijg, nog maar twee euro op de rekening.
En zo ben ik een financieel plan gaan opstellen voor de doelen waar ik naar toe wilde gaan werken. Die grote dingen. Ik ben automatisch gaan sparen en kon data noteren waarop ik mijn doelen bereikt had. Heel concreet iets om naar uit te kijken dus!

Gratis

En daarbij… Geld is niet nódig om gelukkig te zijn. Ik kan kiezen voor liefde en dankbaarheid door het te geven, en dat is helemaal gratis! 😉
Ik heb meegedaan met de ‘100 days happy photo challenge’. Later ben ik kaartjes gaan schrijven en heb deze gegeven aan collega’s, vrienden en familie. Soms met een duidelijke reden, maar vaak enkel om te zeggen dat ik hen waardeerde om wat ze toevoegen in mijn leven.
Diep van binnen besefte ik me dat ik enorm genoot als ik een glimlach bij anderen teweeg kon brengen. Dat gaf me een goed gevoel over mezelf.
Ik zal niet liegen, in het begin was dat moeilijk. Je stelt je kwetsbaar op, dus het is normaal dat je daar wat onzekerheid bij kunt voelen. Maar het ging er om dat ik even uit mijn hoofd moest komen. Ik moest even afstand nemen en leren dankbaar te zijn voor wat ik had. Het idee dat ik tekort kwam veranderde toen ook.

Hoe vul jij je vrije tijd in?

Ik vond dat ik te weinig vrije tijd had. Ik ging van verplichting naar verplichting.

Maar… ik heb niet te weinig vrije tijd, als ik de avonden vul met doelloos zappen. Dan zit het ‘m meer in hoe ik die vrije tijd beter kan invullen.
En dus ben ik minder tv gaan kijken. Het nieuws heb ik helemaal links laten liggen. In plaats daarvan ben ik meer tijd gaan lezen. Door middel van een uitdaging om 6 totaal verschillende en vooraf uitgekozen boeken in 6 maanden uit te lezen, werd dit nog een leuke bezigheid ook. En sinds kort ben ik weer gaan schrijven. Wat een heerlijke ontwikkelingen!

Zo blijf ik continu op zoek naar kleine inspiratiemomentjes en leuke uitdagingen en kan ik dus ook voluit zeggen: “IK LEEF!” ❤

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk. 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *