Mijn verhaal

Zeven jaar geleden was het enorm confronterend om antwoord te geven op de vraag: Wie ben ik? Er was slechts één woord wat bij mij opkwam: Mislukt. Ik was in de dertig, single en niet gelukkig met mijn werk. Ik had het idee dat ik langs de zijlijn stond. Ik voelde me onsuccesvol, ongeliefd en ongelukkig.

In 2016 belandde ik op het dieptepunt. Op een reguliere werkdag knapte er iets in me.
Mede door het retraite van Matthew Hussey en het jaarprogramma en verdiepingsprogramma van 365 Dagen Succesvol, ontdekte ik waar de grootste pijnpunten zaten in mijn leven:

  • Ik dacht dat ik mezelf kende, maar niets was minder waar.
  • Ik leefde in een continu gevoel van tekort.
  • Ik realiseerde me dat mijn negatieve blik naar de wereld me van liefde weg hield.

Gaandeweg ontdekte ik hoeveel niet anderen, maar juist ik mijzelf had ontnomen.

Het roer moest om. Er was geen sprake meer van ‘zo maar wat doen’ en ‘mee met de wind’. Het was tijd om zelf te bepalen in welke richting ik mijn leven zou sturen...

1

“Het meest revolutionaire woord waarmee je een vrouw kunt omschrijven, is ontspannen.”

Elizabeth Gilbert

Ik ontdekte dat er een ongekende kracht in mijzelf zat. Een kracht die volledig door liefde en levenslust wordt aangestuurd. Een kracht die gelijk staat aan pure ontspanning in wie ik ben en waar ik voor sta. Deze kracht is mijn Grootse Zelf.

Dit besef was er niet van de ene op de andere dag. Het was een continue stroom van bewustwording, nieuwe keuzes maken en de spannende stappen uit je comfort zone zetten. Jarenlang schreef ik een blog waarin ik mijn ervaringen en inzichten deelde in mijn besluit altijd te kiezen voor geluk. Ik leerde anders kijken naar de wereld door de focus te verschuiven naar positiviteit. Ik gaf liefde in overvloed en leerde vertrouwen dat er altijd genoeg was.

Langzaam maar zeker ontvlamde er een vuur in mij. Een vuur waarvan ik weet dat het in elk van ons zit. Een vuur dat sommige mensen passie noemen. Andere mensen noemen het richting of een levensdoel hebben. Ik ontdekte mijn missie.

  • Ik begon te schrijven. Iets wat ik jarenlang deed, maar dit keer ging het dieper, werd het persoonlijker en intiemer. Dit keer schreef ik over wat me echt bezig hield. Het werd een boek.
  • Ik besloot te zoeken naar een baan waar ik weer gelukkig van werd.
  • Ik besloot te stoppen met het zoeken naar een leuke partner, omdat ik vond dat ik zelf de Ware mocht zijn in mijn leven.

En uiteindelijk vond de liefde mij. In al haar facetten. Ik kon het bijna niet geloven, maar ik voelde me gelukkig en het grootste wonder van alles was hoe moeiteloos het ineens leek te gaan. Natuurlijk zijn er nog wel de nodige uitdagingen. Zo hoort het ook te gaan in het leven. Maar wat er is veranderd, is dat er een stevige fundering onder mijn voeten is gekomen. Ik voel me niet meer onrustig, onzeker of onstabiel. Ik voel me krachtiger en liefdevoller dan ooit tevoren. Ik ben thuisgekomen.

8