Over mij

Hoi! Leuk dat je wat meer over mij wilt weten.

Ik ben Janet, geboren in 1978 als één van een tweeling. Ik en mijn zus zijn van jongs af aan superhecht geweest en dat is zowel een zegen als een vloek geweest. Het vinden van een eigen identiteit is bij elk individu een thema dat ooit relevant is, en voor mij was dat niet anders. Als tweeling is het misschien nog wel een groter thema dan je zou verwachten.

We groeiden op met nog een zus, die twee jaar ouder is, een vader die vijf dagen per week van huis was en een moeder die de volledige zorg van de drie kinderen op zich nam. Als kind was ik extreem verlegen, als puber overheerstte de gevoeligheid en als twintiger begon de jarenlange zoektocht naar wie ik ben.

Ik heb mezelf jarenlang gezien als een perfectionist, maar tegenwoordig wel eentje die ook de schoonheid kan zien van imperfectie. Ik ben zachter geworden naar mezelf. Mensen omschrijven mij als zorgzaam, liefdevol, een luisterend oor, creatief en attent.

Ik volg graag de energie, dat waar ik blij van word, en als gevolg daarvan zien mensen mij vaak als een onverbeterlijke positivo. Ik voel diep en hou van die diepte, hoe eng en onvoorspelbaar het soms ook kan zijn.

In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, waarbij met uitzondering van science fiction ik elk genre wel kan waarderen. Ook ben ik graag in de natuur. Ik kan intens genieten van een wandeling door de bossen of over het strand. Ik vind rust door te kijken naar de golven en de beweging van blaadjes in de bomen.

Janet foto over mij

En nu..

Het is februari 2021 als ik dit schrijf. Ik ben in verwachting van mijn eerste kindje en ik woon samen met de allerliefste, die ik via het werk heb leren kennen. Hij was een directe collega, waarmee ik goed kon praten en veel kon lachen. Onze eerste date was eentje die eigenlijk een no go is: we gingen naar de bioscoop. 😉 Desondanks waren de vlinders er direct al. Na allebei jarenlang single te zijn geweest, was er een tijd aangebroken van verliefde gevoelens gepaard met de nodige ongeduld en spanning. Maar wat vooral heel bijzonder was, is dat er vanaf het begin nergens onrust in de relatie zat.

“Life is good“, zoals het gezegde klinkt, en zo voel ik het ook.