Stap 1: Leer Jezelf Kennen

stap 1 def
Wat heb je nodig?
 • een stapel oude tijdschriften
 • en groot blanco vel papier
 • schaar
 • een timer
 • lijm
 • foto van jezelf

 

Wat ga je doen?
 1. Zet de timer op 2 minuten. Pak de stapel tijdschriften en ga gedurende die 2 minuten elke bladzijde langs en scheur de plaatjes eruit, die iets met je doen. Denk er niet over na, begin niet artikelen te lezen, maar focus je echt alleen op het zien van plaatjes.
 1. Als de tijd om is, leg dan de plaatjes opzij en maak opnieuw een stapel van de tijdschriften. Zet de timer opnieuw op 2 minuten. Dit keer scheur je alle woorden of zinnen uit die je om wat voor reden dan ook raken. Focus je heel specifiek op de tekst en niets anders. Blijf doorgaan totdat de tijd voorbij is.
 1. Nu heb je een flinke stapel plaatjes en is het zaak om hier één geheel van te maken. Begin met de foto van jezelf, plak deze in het midden van het grote vel papier.
 1. Leg vervolgens alle plaatjes eromheen, zorg ervoor dat je geen wit meer kunt zien. Verwacht niet dat alles logisch is. Soms heb je plaatjes er tussen zitten die je gewoon mooi vindt, zonder te weten waarom. Mocht je te veel plaatjes hebben, plaats dan in ieder geval degene die het sterkst bij je resoneren op het grote vel papier.
 1. Als je klaar bent, kijk naar het geheel en bepaal of het goed lijkt. Plak alles op het vel en wanneer je wilt, plaats het in een mooie lijst. Zet of hang het op een plek waar je dagelijks komt en geniet ervan

We hebben een vision board gemaakt! Een vision board is als het ware een collage van alles wat er leeft in jou, waar jij naar verlangt en wat van waarde is voor jou.

Het is een creatieve manier waarbij je niet hoeft na te denken, maar enkel bezig hoeft te zijn. Het resultaat zal nog wekenlang, misschien wel maandenlang, een feestje zijn om naar te kijken! En dat niet alleen... Een visuele herinnering aan wat er in jouw hart leeft, maakt dat je er onbewust naar gaat leven en dat is precies de bedoeling!

Als je het leuk vindt, kun je nog een 6e stap toevoegen. Vraag eens aan anderen wat ze in jouw vision board zien. Wat trekt direct hun aandacht? Wat vinden ze mooi eraan? Dit geeft je nieuwe manieren om te zien wat je wellicht zelf nog niet had opgemerkt.

Wat vond je het leukst aan deze oefening? Leuk als je het deelt op social media met #gelukkiggroots en #leerjezelfkennen