Bewustwording,  Blog,  Inspiratie,  Liefde,  Positiviteit

Superhelden

Soms word je even meegetrokken in een spannende serie. Het gaat dan om gewone mensen die heldendaden plegen. Mensen die zo op het eerste oog heel gewoon lijken, maar dan toch tot dingen in staat zijn, die je niet verwacht.

Ik kan erg genieten van dit soort series, maar tegelijkertijd vind ik ze spannend doordat ze onverwachte wendingen hebben.

Heldenrol

Eigenlijk net als in het gewone leven. Want net als in Hollywood, zijn er in het dagelijks leven ook mensen die een heldenrol vervullen. Soms zijn het grote gebeurtenissen, die breed worden aangemeten in het nieuws. Maar de meeste daden gebeuren in het leven van alledag. En daarbij… Veelal worden ze niet eens opgemerkt!
Neem bijvoorbeeld de helden die ik recentelijk ben tegengekomen…

  • Een collega, die mij even een aantal minuten apart neemt, om te horen hoe ik de werkdruk ervaar en waar ik de problemen zie binnen mijn afdeling.
  • Een man, die altijd een twinkeling in zijn ogen heeft, en een gulle glimlach geeft, wanneer je hem aankijkt.
  • Een familielid, die niet alleen met raad voor je klaar staat, maar ook met daad als het nodig is. Zonder vragen en met vertrouwen.
  • Een dame achter het loket, die bereid is meer te doen dan alleen je vragen beantwoorden, en dan ook nog eens met aanstekelijk enthousiasme.
  • Een buurvrouw, die onverwacht met een attent cadeautje voor de deur staat, en niet één keer, maar al vaker en dat alles zonder er iets voor terug te verwachten.
  • Een vrouw, die altijd bereid is een luisterend oor te bieden, die mijn enthousiasme deelt, die mij laat inzien dat het oké is om te streven naar dat geweldige leven, waar ik van droom.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De wereld kan soms voelen als een donkere plek, maar deze helden brengen altijd een stukje licht in de duisternis. Deze mensen geven, zonder terug te verwachten. En ik vind ze GE-WEL-DIG!

Dit zijn mijn helden; ken jij de jouwe?

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk. 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *