Bewustwording,  Blog,  Brieven aan mezelf,  Grootsheid,  Inspiratie,  Liefde,  Positiviteit

Vakantie

Ken je dat? Dat gevoel van aftellen tot het vakantie is? De vragen die steeds vaker aan je gesteld worden, als men weet dat je binnenkort een tijdje niet op het werk komt. ‘Wat ga je doen?’ ‘Ga je nog ergens heen?’ ‘Heb je nog wat leuks gepland?’

Ik doe dat zelf ook, want ik vind het heerlijk om de focus te leggen op dat waar je blij van wordt. En wie wordt er nu niet blij van vakantie? 😉

Nu zit ik in mijn laatste week van de vakantie. En wat heb ik gedaan? Niets.

Nou ja, dat is natuurlijk ook niet waar, maar als het gaat om ‘waar ben je geweest?’ dan is het antwoord ‘voornamelijk thuis’, en als het gaat om ‘wat heb je gedaan?’ dan is het antwoord ‘niet veel’.
Het grappige is dan dat je mensen even twijfelend ziet kijken. Zo van ‘heb je het dan wel leuk gehad?’

En ja, lieve lezers, dat heb ik zeker weten.

Geen verplichtingen 

Want wat is het toch heerlijk dat je zo lang in bed kan liggen, totdat je er zat van bent (in plaats van totdat de wekker het nodig vindt je uit bed te trommelen). Wat is het fijn om urenlang dat boek te lezen, totdat je merkt dat zo ontspannen bent, dat je begint te knikkebollen. Wat is het een genot om na die ene film, op de klok te kijken en te zeggen, ach wat maakt het ook uit: Marathon tijd!

Die momenten van geen verplichtingen hebben, van kiezen waar je gewoon op dat moment zin in hebt. Bewust in het moment zijn en kiezen. En ja, van hier en daar een uurtje pakken waarin je uitbundig je huis staat te dweilen, zodat je daarna echt kunt genieten van je met zorg gemaakte lunch op het balkon. Die dagen waarop je kiest voor je comfortabele pyjama, of dat mooie zomerse jurkje, omdat dat weerspiegelt wie jij wilt zijn op dat moment.

Niets moet en alles mag

Niets moet, alles mag. En wanneer niets moet, dan zul je merken dat je ineens dingen toch gaat doen. Taken waar je normaal gesproken te moe voor bent. Of geen zin in hebt. Of jezelf allerlei smoesjes geeft waarom het morgen ook wel kan. Je gaat stoffen, je gaat ramen lappen, je gaat dweilen. Je gaat sporten, je gaat je haar kleuren, je staat even stil bij wat je wilt doen met je geld. Niet zomaar doelloos, maar heel bewust kies je voor wie je bent.

Tijdens mijn vakantie merk ik wie ik ben zonder mijn werk. Wie ik ben als ik geen functie, geen collega of medewerker ben. En die paar weken per jaar zijn precies genoeg om daarna weer vol energie terug te gaan naar de werkelijkheid, waar het werk onderdeel van is.

En als je nu echt wilt weten wat ik heb gedaan… dan zeg ik: “nee, dat wil je niet weten. Wat je echt wilt weten, is of ik heb genoten.” En daar kan ik heel kort en krachtig over zijn.

Absoluut! ❤

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk. 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *