Bewustwording,  Blog,  Grootsheid,  Inspiratie,  Liefde,  Positiviteit

Verandering

Lieve medemens,

Soms ben ik bang voor jou. De afwerende houding. De dreigende woorden die je gebruikt. Het lijkt alsof je soms zo bezig bent met je boosheid te uiten, dat ik je niet kan bereiken. Je ziet mijn pogingen tot toenadering als een aanval, en je kiest ervoor om mijn woorden te verdraaien. Je kiest ervoor om duidelijk te maken dat mijn mening er niet toe doet. Je kiest ervoor om niet in gesprek met mij te gaan, om toenadering te zoeken, maar juist een muur op te bouwen. Een muur vanachter jij mij kunt haten om mijn huidskleur, om mijn onwetendheid, om mijn vragen.

Ik zie je alsnog, medemens. Dwars door die muur heen, zie ik jou alsnog. Die boosheid is echt, maar het is niet echt jij. Die boosheid is wat je hebt gecreëerd om om te gaan met de pijn, die je voelt. Wanhoop, frustratie, onbegrip. Het is allemaal pijn.

Boos en alles behalve boos

Ik ben ook heel boos geweest en wat doet dat godsgruwelijk zeer. Het gevoel van onmacht. Het gevoel van alleen staan. Niet gehoord worden. Niet begrepen worden. Ik ken het. Ik worstel er ook mee.
Maar dat is niet wie ik ben. Diep van binnen ben ik veel grootser. Diep van binnen ben ik liefde, hoop, geluk, genot, vreugde, plezier, enthousiasme. Diep van binnen ben ik alles behalve boos.

En dat ben jij ook.

Als ik iets zou mogen wensen, dan is dat dat we stoppen met het zoeken naar manieren om duidelijk te maken dat we verschillend zijn. Stoppen met vergelijken, maar omarmen wie we zijn. Wat we zijn.

Be the change you want to see in the world

Ghandi zei ooit eens: “be the change you want to see in the world.” Ik vraag me af, wil jij de wereld boos zien? Wil jij de wereld zien als een dreigende plek, onveilig, onvriendelijk en een plek waar haat en onbegrip overheerst? Want dat is wat er nu gebeurt, nu we de focus leggen op alles wat er verkeerd is in de wereld.
We eisen verandering van de buitenwereld, maar hoe zit het met verandering in jou? Hoe zit het met de vooroordelen die jij hebt? Hoe zit het met het onbegrip die jij hebt? Met jouw boosheid? Jouw ongenoegen? Jouw eenzaamheid?
We eisen gelijkheid, maar wie houdt de ongelijkheid in stand? Doet de ander dit, omdat jij het ziet gebeuren? Of doe jij dit, omdat jij het ziet gebeuren?

Er is onrecht, maar er is ook recht. Er is onbegrip, maar er is ook begrip. Er is haat, maar er is ook liefde. Het één is er, maar het andere ook. Wat wil jij zien? Waar leg jij je vergrootglas op?

Met heel veel liefde,
Janet

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk. 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *