Vijf stappen

Thuiskomen in jouw Grootse Zelf. Zijn wie je écht bent. Leven vanuit passie en ontspannenheid. Het voelt voor velen in deze tijd als iets onmogelijks. We moeten zoveel van onszelf. De wereld vraagt zoveel van ons.

Het kan écht. En het is niet eens moeilijk. Het vraagt aandacht, openheid en moed. Het is nodig om stukjes van jezelf onder ogen te komen, die best pijnlijk kunnen zijn.

Ik ging van ongelukkig, eenzaam en minderwaardig naar weten wie ik ben en waar ik voor sta, durven te kiezen voor mijn geluk en een onfeilbaar vertrouwen in dat het allemaal goed komt. Door dit proces te doorlopen heb ik een stevige fundering gebouwd voor mijn mooiste leven. Dit proces bestaat uit vijf stappen en deze zijn in volledig willekeurige volgorde te doorlopen. Ze zijn als volgt:

stap 1 def

Wil je deze stap gaan ervaren, klik hier

Het klinkt als een open deur, maar als je eenmaal begonnen bent in je zoektocht naar je eigen grootsheid, zul je merken hoe waardevol deze stap is. De definitie van grootsheid bepaalt niemand anders dan jijzelf. Misschien is dit zacht en liefdevol. Misschien is dit vriendelijk maar duidelijk. Of doortastend en krachtig. Grappig én serieus. Wat de woorden ook zijn, jij voelt dat ze bij jou horen. Jij weet dat dit de woorden zijn van jouw authentieke Zelf.

En door die woorden te leven, zul je vroeg of laat merken dat je bent thuisgekomen in je Grootse Zelf. Niet langer een kameleon of een leeg omhulsel, maar een krachtige persoonlijkheid die weet wie ze is en waar ze voor staat.

stap 2 def

Wil je deze stap gaan ervaren, klik hier

Het kiezen voor het positieve, betekent niet dat je naïef bent. Het betekent niet dat je blind bent voor de realiteit dat het soms gewoon niet allemaal rozengeur en maneschijn is.  Het kiezen voor positiviteit vergt moed. Het is kiezen voor vertrouwen dat het goedkomt, dat het beter wordt, dat het anders kan.

Wat ik leerde tijdens deze stap, was de kracht van mijn eigen invloed. Wat ik deed, en zeker als ik dat stug bleef volhouden, had altijd effect. Het veranderde de manier hoe ik naar de wereld keek. Het maakte dat ik me veiliger voelde, meer in balans en gelukkiger. Tegelijk maakte het me ook weerbaarder als het dan wel eens anders liep. Focus op positiviteit gaf me hoop.

stap 3 def

Wil je deze stap gaan ervaren, klik hier

Dit deel is als de derde van de vijf stappen letterlijk het hart van mijn boek Gelukkig Groots. Het is ook het deel dat mij enorm veel inzichten heeft gegeven.

Liefde. Het is zo’n woord waar je zowel warme gevoelens als heel veel pijn bij kunt ervaren. Het is iets wat we allemaal willen, waar we naar streven en wat zo dichtbij én ongrijpbaar lijkt te zijn. In combinatie met de eerste twee stappen, bouw je aan een stevige fundering van jouw mooiste zelf. En als je dan stap 4 en 5 toevoegt.... Voor mij is dit pure magie.

sap 4 def

Wil je deze stap gaan ervaren, klik hier

Als je je niet gelukkig voelt, is de kans groot dat je op een bepaald gebied tekort ervaart. Het tegenovergestelde van overvloed. Deze vierde stap kan de indruk wekken dat het om geld gaat, maar niets is minder waar. Overvloed kan over geld gaan, maar gaat eigenlijk over zoveel meer dan dat. Overvloed gaat over liefde, tijd en kracht. Het gaat over de werking van de energie hierin. Het gaat over wat je geeft en wat je ontvangt. Het gaat over leven in plaats van overleven.

stap 5 def

Wil je deze stap gaan ervaren, klik hier

Stap 5 zou je kunnen zien als de afrondende stap, of misschien wel als de stap waarmee het allemaal begint. Deze stap is misschien ontnuchterend, maar ik zie het als een kans om telkens weer te kiezen voor jouw mooiste leven.

Deze stap is nodig en is ook eentje die veelal wordt vergeten. In het leven komt niets je zomaar aanwaaien. Dat wil je ook niet, omdat iets wat makkelijk verkregen is ook minder waarde heeft. Er zijn geen makkelijke oplossingen, er zijn geen wondermiddeltjes. Het is ervoor kiezen, telkens weer, en dat is niet altijd makkelijk. Wat echter wel is, is ongelooflijk de moeite waard. Thuiskomen in je Grootse Zelf is het mooiste cadeau wat je jezelf en de wereld kan bieden.

Schrijf je hier in voor de gratis inspiratiemails

Something went wrong. Please check your entries and try again.