Bewustwording,  Blog,  Grootsheid,  Inspiratie,  Liefde,  Positiviteit

Top – Nop

Wat ben je waard? Geef jezelf eens een cijfer.

Ik worstelde erg met de vraag die tijdens het Superrelatieweekend werd gesteld.
Het eerste getal wat in mijn hoofd opkwam was een 3. En direct daarna een gedachte dat dat cijfer echt niet klopte. Ik was te streng voor mezelf. Het was toch zeker een 8, maar ook daar voelde ik weerstand bij. Deed ik mezelf nu niet mooier voor dan het eigenlijk was?

Ik gaf mijn verwarring aan bij mijn gesprekspartner, die me vroeg wat het eerste getal was dat in me opkwam. We waren weer terug bij de 3… Ik begon te vertellen waarom die 3 niet klopte, toen zij me onderbrak omdat we verder gingen met het seminar.
Mijn gesprekspartner creëerde een zogenaamde ‘break state’, een term die uit het NLP komt. Ik werd met een schok uit mijn ratelende (en niet-helpende) gedachten gebracht en direct waren mijn oren gespitst op spreker Arjan.

Het is bewijs geworden

“Als je iets heel vaak hoort, ga je het geloven,” zei hij. “Het maakt niet uit of het waar is. Des te vaker je het hoort, des te meer ga je er in geloven. Het is bewijs geworden.”

Het is bullshit!

Het leek alsof de wereld even stilstond. Dat is wat mijn 3 is! Het is bullshit! Het is wat ik vaak hebt gehoord en mezelf heb verteld, waardoor ik het nu bent gaan geloven.
Ineens klikte het. Dat is waarom ik worstel tussen TOP en NOP! Ik ben aan het oefenen! Ik voel dat ik mezelf meer waard vind dan die 3, dus probeer ik die 8 uit. Ik daag de bullshit in mijn hoofd uit. NOP is oud, TOP is nieuw, en logisch dat het onwennig en onecht voelt. Ik heb NOP gewoon veel vaker gehoord in mijn leven, waardoor NOP logischer klinkt. Maar NOP is niet meer mijn waarheid.
Ik ben gewoon aan het oefenen, en ik kom steeds een stukje dichterbij wie ik echt ben.

Wat ben ik nu echt waard?

Dus wat is mijn echte cijfer? Wat ben ik nu echt waard?

Toen ik nu deze vraag aan mezelf stelde, merkte ik direct een soort gelatenheid. Er is geen cijfer, schoot door me heen. Geen enkel cijfer is goed genoeg, omdat er altijd een ander cijfer bovenkomt. Als ik mezelf een 10 geef, wanneer ben ik dan een 11? Als ik mezelf een 100 geven, wanneer ben ik dan 500? Als ik mezelf een miljard geef, is dat dan het absolute plafond? Nee, dan kan ik nog steeds een biljard worden. Kortom, ik ben nooit af, ik ben nooit klaar. Het maakt niet uit welk getal ik mezelf geef, er blijft werk aan de winkel. En dat klopt gewoonweg niet. Dat is niet hoe ik er naar wil kijken.

Mijn getal is oneindig.

Mijn getal is oneindig. Ik ben af. Ik ben compleet. Ik hoef niets meer te doen, of te worden, om goed genoeg te zijn. Ik ben imperfect, en dat maakt mij perfect. Ik ben immers perfect in mijn imperfectie! 

Wat is dan nu de consequentie? Waaruit blijkt dat ik oneindig ben? Oneindig betekent zeker dat ik mijn leven anders ga organiseren voor mezelf dan wanneer ik mezelf die 3 geeft. Wanneer je jezelf als oneindig ziet, dan ga je jouw dromen leven. Dan ga je doen waarvoor je hier op aarde bent. Dan ga je LEVEN in plaats van OVERLEVEN.

Wow…! 

Dit blog is in aangepaste vorm eerder verschenen op Ik kies geluk. 

Ik ben een woordenkunstenaar, een levensgenieter en een Grootse Zelf ontwikkelaar. Ik hou van woorden, ik kan ervan leren, ermee spelen en raken. Wel altijd positief, want ik hou ervan om een ander een goed gevoel te geven. Het leven geeft me veel inspiratie om te voelen, te leren en te delen. Het is zo bijzonder en waardevol om mensen te stimuleren, motiveren en inspireren om hun Grootsheid te omarmen. En ik leer daarbij altijd weer dat Liefde de drijvende kracht is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *